Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata

de Adi in Ficat, 29 Noi 2018 | 3791 vizualizari

 

Ne plac mult ficateii de pui, prajiti, sau gatiti in sosuri, iar de data asta m-am ocupat eu de prepararea lor.
Zic baietii ca au iesit buni.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 lingurite boia de ardei afumata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 120 ml grasime de pui topita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata:

Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.

Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti.

Se presara boia de ardei afumata, peste ei si se lasa la foc tare, la inceput, pana se rumenesc, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa la preparat pana sunt bine patrunsi.

Se stropesc din cand in cand cu sos de soia si se asezoneaza cu putin cimbru.

Se mai intorc de pe o parte pe cealalta pentru a se rumeni uniform.

Spre final se mai adauga 1 sau 2 catei de usturoi, pentru a se pastra aroma acestora. 

Se mai potriveste gustul cu putin piper si sare, daca mai este cazul.

Noua ne place sa-i servim alaturi de cartofi si gogosari in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui Padurea Neagra